"Wągłczewski zawijas ziemniaczany z sosem grzybowym" Aleksandry Ficner ze Stowarzyszenia Kobiet Aktywnych "Z Pasją" w gminie Wróblew znalazł się wśród najlepszych potraw konkursu "Tygiel Smaków".
Na początku października podczas trzydniowych Międzynarodowych Targów Żywności Ekologicznej i Regionalnej Natura Food w Łodzi, w pierwszym dniu został rozstrzygnięty VIII wojewódzki konkurs produktów tradycyjnych pn. "Tygiel Smaków".
Celem konkursu jest identyfikacja i promocja produktów o charakterze lokalnym, wytwarzanych tradycyjnymi metodami, stanowiących element dziedzictwa kulinarnego i tożsamości mieszkańców, mogących stanowić rozpoznawalną markę regionu. Spośród 110 produktów nadesłanych do konkursu, zakwalifikowano 22 z pozytywnym wynikiem badań cech mikrobiologicznych i fizyko-chemicznych produktu konkursowego. W tej grupie znalazł się "Wągłczewski zawijas ziemniaczany z sosem grzybowym" Aleksandry Ficner.
Na stoisku promocyjnym w pierwszym dniu targów reprezentowały gminę Wróblew i Łódzki Ośrodek Doradztwa Rolniczego zs. w Bratoszewicach: Aleksandra Ficner, Anna Klimczak i Agnieszka Trojak. Najlepszym produktem w tegorocznym konkursie kulinarnym jest sok pomidorowy z Kałęczewa, z Wiatrowego Sadu Grażyny Wiatr.
W dalszych dniach targów produkty pozakonkursowe z powiatu sieradzkiego promowała Okręgowa Spółdzielnia Mleczarska "WART-MILK" w Sieradzu oraz pasieka "Dziewiątka" z terenu gminy Goszczanów.